Om vlot vergaderruimtes aan te maken is het belangrijk om de opbouw van de vergaderruimtes links te begrijpen. Hieronder lees je hoe de vergaderruimtes benaming is opgebouwd en dan hoe je makkelijk een vergadderuimte kan aanmaken.

Vergaderruimte benaming

Algemeen zal de benaming van een vergaderruimte als volgt zijn https://www.vectera.com/room/team-name/meeting-room-nameHet is mogelijk om de 'team-name' aan te passen in de personalisatie-instellingen en je kan voor iedere vergaderruimte een nieuwe meeting-room-name kiezen.

Als je een eigen subdomein hebt aangemaakt in Vectera, zullen vergaderruimtes er als volgt uitzien 'https://meet.mydomain.com/room/meeting-room-name'.

Vergaderruimtenaam

Het laatste deel van de link is de vergaderruimtenaam. Deze kan bestaan uit letters, cijfers, underscores of strepen. Een spatie zal worden omgezet in een streepje en speciale karakters (vb. &, §, ..) worden verwijderd.

Bijvoorbeeld, vectera.com/meet/online-meetings/matthias oliver&andreas
wordt vectera.com/meet/online-meetings/matthias-oliverandreas

Maak een vergaderruimte aan

In Vectera kan je op verschillende manieren een vergaderruimte aanmaken:

1. Vanaf het dashboard

2. Op de pagina met vergaderruimtes

3. Laat gasten een afspraak inboeken

4. Via API

Zodra je in de vergaderruimte bent, kan je gasten uitnodigen door hen de link te sturen of hen speciale toegang te geven.

1. Vanaf het dashboard

De eenvoudigste manier is om een vergaderruimte aan te maken vanaf het dashboard.

1. Klik op de blauwe knop 'Start een afspraak' en er wordt een pop-up geopend.
  2. Klik onderaan de pop-up op Voeg een nieuwe ruimte toe
  3. Dit geeft je 2 opties
    1. Maak een nieuwe vergaderruimte
      1. Vul de titel van de ruimte in
      2. Zorg ervoor dat er in het sjabloon staat: Start vanaf nul
      3. Klik op Aanmaken
    2. Maak een nieuwe vergaderruimte van sjabloon
      1. Vul de titel van de ruimte in
      2. Klik op Start vanaf nul om de sjablonenlijst te openen en selecteer het gewenste sjabloon
      3. Klik op Aanmaken

2. Op de pagina met vergaderruimtes

De tweede manier is om een vergaderruimte aan te maken vanaf de vergaderruimtepagina.

1. Klik op de blauwe knop 'Een vergaderruimte aanmaken' en er wordt een pop-up geopend.
  2. Dit geeft je 2 opties
    1. Maak een nieuwe vergaderruimte
      1. Vul de titel van de ruimte in
      2. Zorg ervoor dat er in het sjabloon staat: Start vanaf nul
      3. Klik op Aanmaken
    2. Maak een nieuwe vergaderruimte van sjabloon
      1. Vul de titel van de ruimte in
      2. Klik op Start vanaf nul om de sjablonenlijst te openen en selecteer het gewenste sjabloon
      3. Klik op Aanmaken

3. Laat gasten een afspraak inboeken

De afsprakenplanner zorgt ervoor dat gasten een afspraak bij jou kunnen inplannen. Als het gaat om een nieuwe klant dan zal er automatisch een vergaderruimte aangemaakt worden op basis van de voor en achternaam van de klant. Meer info vind je in ons afsprakenplanning help centrum!

4. Via API

Gebruikers die Vectera in hun platform geïntegreerd hebben, kunnen ook vergaderruimte genereren via de API. Meer info vind je in ons API help centrum!