Als je een scherm deelt via "Share screen" of "Cobrowse" is het mogelijk dat je een zwarte 'overlay' ziet om het 'Infinity mirror effect' te beperken. Maar wat is het infinity mirror effect en waarom zie je dit?

Wat is het infinity mirror effect?

Het "Infinity mirror effect" of het "Oneindige spiegeleffect" komt voor wanneer je bij het delen van jouw scherm de Vectera vergaderruimte opent. Om dit effect te reduceren toont Vectera volgende melding:

Dit effect kan verwarrend zijn (dit is de reden waarom we de melding tonen): wat er gebeurt is dat jouw scherm een oneindig aantal keer gedeeld wordt. Dus je ziet oneindig veel kopieën van jouw scherm dat gedeeld wordt:

Wanneer zie je het infinity mirror effect?

Het infinity mirror effect toont na volgende acties:

• Deel een volledig scherm 'full screen' waar de meeting room actief is

• Deel de browser als een app window en toon de Vectera meeting room

• Deel de Vectera meeting room als browser tab

• Cobrowse de Vectera meeting room

Hoe vermijd je het infinity mirror effect?

Deel een app window of browser tab in plaats van een volledig scherm

• App window: Als je een browser wil delen met meerdere tabs, zorg ervoor dat de meeting room in een ander venster zit. Als je 2 schermen hebt, kan je deze makkelijk splitsen van elkaar.

• Browser tab en cobrowse: Deel een andere tab dan de meeting room

Voorbeeld: Als je het volledige scherm deelt zien jij en je gast het volgende

In onderstaand voorbeeld zie je het scherm van Matthias, hij deelt zijn volledig scherm. Het infinity mirror effect toont van zodra hij de meeting room deelt. Daarna opent hij een ander tabblad (wikipedia) om daar iets te tonen.

Hij zal de meeting room niet meer zien maar wel nog gast Luna.

In onderstaand voorbeeld zie je het scherm van gast Luna. Ze ziet dat Matthias zijn scherm deelt. In eerste instantie ziet ze het infinity mirror effect maar zodra Matthias naar de andere tab gaat, ziet ze die tab normaal.