Online vergaderingen en gesprekken zijn ideaal om eenvoudig verbinding te maken met vrienden, collega's en zelfs mensen die je nog niet kent. Maar zonder een methode om die gesprekken op te nemen, is het gemakkelijk om te vergeten wat er besproken werd.

Gelukkig heeft Vectera hieraan gedacht en kun je heel eenvoudig je online vergaderingen opnemen en ook delen met iedereen die niet aanwezig kon zijn of wel een opfrissing kan gebruiken.

Een vergadering opnemen:

1.  Download en installeer de Customer Meetings browserextensie (exclusief voor Google Chrome, Opera, Brave en de nieuwe Edge versie)

2. Open een bestaande of creëer een nieuwe vergaderruimte op je Dashboard

3. Klik op 'Opnames' onderaan de meeting room

4. Klik op 'Start opname' om het gesprek op te nemen
  5. Selecteer het tabblad 'SELECTEER DIT TABBLAD OM EEN OPNAME TE STARTEN' en klik op Delen.
    Voorbeeld: In de afbeelding hieronder, zie je 4 opties als ik een opname wil starten. Stel dat ik iets wil tonen en bespreken in mijn kalender en dit opnemen, dan kies ik voor de optie 'SELECTEER DIT TABBLAD OM EEN OPNAME TE STARTEN'. Tijdens de meeting die wordt opgenomen, deel ik mijn scherm (via Share screen) om mijn kalender te tonen.
  6. Je zal zien dat de "Opnames" knop begint op te lichten, dit betekent dat je aan het opnemen bent en iedereen in de vergaderruimte kan dit zien.

Opname stoppen of pauzeren

Klik op de "Opnames" knop in de ruimte en klik op "Pauze" om de opname te pauzeren en op "Stop" om de opname te stoppen.

Opnames terugvinden, bekijken en delen

1. Klik opnieuw op de "Opnames" knop. Je krijgt nu een overzicht van al je lokale en geüploade opnames:

2. Klik op de afspeelknop, om een voorbeeldweergave te zien van je opname (wordt geopend in een nieuw tabblad).

3. Klik op het wolkje om opnames up te loaden in de Vectera Cloud en zo de opnames toegankelijk te maken voor iedereen die toegang heeft tot de ruimte.

Als je toegang hebt tot de ruimte, is het mogelijk om alle opnames te zien en te downloaden naar je computer.
  4. Klik op het vuilbakje om opnames te verwijderen. Tijdelijke lokale opnames zullen na enige tijd automatisch verwijderd worden (kunnen uren tot dagen zijn), dus zorg er zeker voor dat je die tijdig uploadt of downloadt.

5. Klik op de 'Share' knop (enkel voor opnames in de cloud) om de opname link te delen met andere mensen zonder dat ze de meeting room binnen hoeven te komen. De opname kan men bekijken in de browser, zoals de voorbeeldweergave.