Dankzij de Vectera-extensie is het mogelijk om mensen uit te nodigen via jouw Google Kalender. Hierbij maak je een nieuwe of selecteer je een bestaande meeting room. Dit is ook mogelijk met een Outlook/Office365 kalender.

Om deze toepassing te gebruiken heb je Google Chrome, Opera, of Edge (de nieuwste versie) nodig als browser en moet de Vectera-extensie geïnstalleerd zijn!

Hoe gebruik je deze toepassing in de Google kalender?

Volg deze stappen om een gast uit te nodigen en daarbij een meeting room te selecteren/maken vanuit jouw Google kalender.

1. Zorg ervoor dat je ingelogd bent in jouw Vectera profiel en dat de extensie actief is in jouw browser.

2. Ga naar jouw Google kalender een selecteer een vrij moment in de agenda.

3. Voeg gasten toe aan het event door hun e-mailadres te typen.

4. Klik op de blauwe knop 'Vectera meeting' onderaan de pop-up.

5. De 'More options' pagina opent. Klik op de blauwe knop 'Vectera meeting' zo krijg je de mogelijkheid om een nieuwe meeting room aan te maken of een bestaande te selecteren.

5.1 Maak een nieuwe meeting room aan

Klik in het lege blok naast 'Create a new meeting room:' en typ de naam van de meeting room. Klik dan op de 'Create' knop.

5.2 selecteer een bestaande meeting room

Als je een bestaande meeting room wil gebruiken, selecteer je de naam van de meeting room bij 'Use an existing meeting room:'. Als je veel meeting rooms hebt, kan je de zoekbalk gebruiken om een meeting room op te zoeken.

Zodra de meeting room aangemaakt is of geselecteerd is, merk je dat de naam en beschrijving van het event automatisch zijn ingevuld.

6. Klik op 'Save' en verstuur de uitnodiging naar jouw gasten.