Soms is het nodig om even van nul te herbeginnen. Daarom hebben we het mogelijk gemaakt om je vergaderruimtes na elke meeting volledig of deels te resetten.

1. Verwijder de vergaderruimte-inhoud

Het is mogelijk om de inhoud van een vergaderruimte tijdens of na een vergadering te verwijderen. Dit houdt whiteboards, bestanden en chatberichten in. Private notities, opnames en uitnodigingsinstellingen horen hier niet bij. Je kan deze verwijderen door de vergaderruimte te resetten.

1.1 Via de banner

Als een van de deelnemers een bestand of whiteboard aanpast of upload of een chatbericht stuurt, dan zal er een banner verschijnen bovenaan de vergaderruimte op de host zijn scherm. Deze banner staat toe om de inhoud (whiteboards, bestanden en chatberichten) van de vergaderruimte te verwijderen.

De vergaderhost heeft 3 opties:

1. De banner negeren en laten staan.
  2. Klikken op 'Klik hier' om whiteboards, bestanden en chatberichten te verwijderen.
  3. Klikken op 'Laat dit niet meer zien' om de banner te verwijderen en niet meer opnieuw te tonen.

Er zijn enkele situaties waarbij de banner niet toont:

• Er zijn meerdere ingelogde hosts in de vergaderruimte.
  • Scherm delen of cobrowse is geactiveerd.
  • Er zijn geen nieuwe whiteboards, bestanden of chatberichten toegevoegd.
  • Je hebt eerder al eens op 'Laat dit niet meer zien' geklikt.
  • Je werkt in een template.

1.2 Aan het einde van de vergadering

Als je klikt op 'Verlaten' of 'Gesprek beëindigen voor iedereen' verschijnt er een pop-up met de vraag om de vergaderruimte-inhoud te behouden of wissen.

De host heeft 3 opties:

1. Sluit de pop-up door op X te klikken. De host blijft in de vergaderruimte en de inhoud blijft behouden.
  2. Klik op 'De gegevens bewaren'. De host zal de vergaderruimte verlaten maar alle whiteboards, bestanden en chatgeschiedenis blijft bewaard.
  3. Klik op 'Wissen'. Alle inhoud wordt verwijderd.

Als je kiest voor 'De gegevens bewaren' of 'Wissen' en je selecteert 'Laat dit niet meer zien', dan zal de pop-up niet meer tonen. Indien je 'Laat dit niet meer zien' selecteert en op het Kruisje bovenaan klikt dan zal dit niet werken. De pop-up zal blijven tonen.

2. Reset een vergaderruimte

In de vergaderruimte heb je de optie om de vergaderruimte volledig of deels te resetten. Elk onderdeel kan ook afzonderlijk verwijderd worden in het onderdeel zelf.

2.1 Reset de vergaderruimte

Om de vergaderruimte volledig te resetten volg je deze stappen:

1. Open de instellingen (= Settings) van de vergaderruimte

2. Klik op 'Vergaderruimte resetten'

3. Zorg ervoor dat 'Vergaderactiviteit' aangevinkt staat en klik op Reset.

4. De vergaderruimte zal resetten en je zal automatisch uit de vergaderruimte gaan.

2.2 Reset een onderdeel van de vergaderruimte

Het is mogelijk om bepaalde delen van de vergaderruimte te resetten in plaats van de volledige vergaderruimte. Volg de stappen van bovenstaande afbeelding en selecteer de onderdelen die je wil resetten. Je kan volgende onderdelen resetten:

• Vergaderactiviteit: dit verwijdert alle geschiedenis en gegevens van de vergaderruimte. Dit kan je enkel resetten bij een volledige reset.

• Chatgeschiedenis: dit verwijdert de chatberichten in de vergaderruimte.

• Whiteboards en bestanden: dit verwijdert alle whiteboards en documenten in de vergaderruimte.

• Cloud opnames: dit verwijdert alle opnames die geüpload zijn in de cloud van de vergaderruimte. Opnames in Temporary local recordings worden niet verwijderd.

• Specifieke gebruikerstoegang: dit verwijdert alle e-mailadressen die uitgenodigd zijn met speciale toegang in Share (= instellingen voor het delen van de vergaderruimte).

In dit voorbeeld worden enkel de chatberichten en whiteboards/documenten verwijderd.