Als je een Android smartphone hebt en het lukt niet om de camera en microfoon te activeren, bekijk je best even de instellingen.

Je controleert best eerst of je smartphone Chrome toegang geeft om de camera en microphone te mogen gebruiken.

1. Ga naar instellingen op je smartphone en klik op 'Apps'

2. Zoek in de apps naar Chrome en klik erop.

3. Klik nu door op 'Toestemmingen' of 'Machtigingen'. Zorg ervoor dat de camera en microfoon toestemming hebben om gebruikt te mogen worden.

Als de camera en microfoon reeds toestemming hebben in Chrome, dan is het best om de instellingen in Chrome zelf te bekijken.

1. Open Chrome en klik op de 3 bolletjes rechts bovenaan het scherm. Klik nu op instellingen.

2. Scroll naar beneden tot aan geavanceerde instellingen en klik op 'Site instellingen'.

3. Zoek nu naar Camera en Microfoon, zorg ervoor dat er niet 'geblokkeerd' bij staat. Verander de status naar 'vraag eerst' of 'toestaan'.

Opgelet! Als je met een Custom domain werkt (bijvoorbeeld meet.mijnbedrijf.be), zorg dan dat die website ook bij toestaan staat.

4. Terwijl je in 'site instellingen' bent, kan je best ook even geluid controleren. Dit vind je door naar beneden te scrollen.

Als er nog steeds een probleem is om de camera en microfoon te activeren, kan je proberen om alle apps en andere tabs in de browser te sluiten.
Dan is Vectera het enige programma die de camera en microfoon wil gebruiken.

Is het probleem nog niet opgelost? Neem dan contact op met het Vectera-team!